fbpx

Over ons

We visualiseren sinds 2016 alles wat jij je maar voor kunt stellen. We maken visueel inzichtelijk wat nog niet bestaat.

Nieuwbouw, verbouw en herinrichting maken wij inzichtelijk met onze exterieur, interieur en 3D plattegronden. Dit doen we in korte tijd en voor een scherp tarief. Wij vinden dat elk project de volledige aandacht verdient.

Rein Hobma Visualisatie Nederland

Rein Hobma

Eigenaar en 3D virtuoos

Toon Rein een simpele schets en hij creëert een volledige 3D-wereld. Hij is een creatief uitvinder pur sang, altijd op zoek naar een manier om visualisaties te optimaliseren en nieuwe producten te ontwikkelen.

Het liefst brengt onze 3D virtuoos zelfs zijn vrije tijd door met gadgets en geavanceerde nieuwe technologieën. En als hij dan toch even offline moet, dan zou hij nog graag eens een roadtrip door the land of opportunity maken: de Verenigde Staten.

+31 (0)6 53 76 90 16

Nick Metselaar Visualisatie Nederland

Nick Metselaar

Eigenaar en verhalenverteller

Nick vertelt verhalen en creëert creatieve concepten. Hij ontwerpt, ontwikkelt en optimaliseert, zelfs als hij daarvoor een weekend op kantoor moet kamperen. Daarom is hij zijn typering als (werk)ezel maar gaan omarmen.

Als Nick niet op kantoor is zit hij waarschijnlijk met zijn neus in de boeken of binget hij een nieuwe serie. Of hij vaart mee op een tropische cruise en bezoekt alle 7 continenten. Want dat is wat hij het liefst nog eens zou doen.

+31 (0)6 28 87 18 86

Expertises

Binnen Visualisatie Nederland zijn we veel bezig met 3d en alles daaromheen. De volgende expertises naast natuurlijk veel andere passen hier goed bij.

Visualisatie Nederland in Groningen

Wij zijn Visualisatie Nederland. We werken vanuit bedrijfsverzamelpand The Rock in Groningen. Al neemt dat natuurlijk niet weg dat we visualiseren en impressies maken voor klanten door heel Nederland.

Wil je een visualisatie of impressie laten maken of heb je vragen over onze werkwijze? Bel ons op +31 (0)6 53 76 90 16, stuur ons een e-mail naar info@visualisatienederland.nl of gebruik het online contactformulier onderaan deze pagina. Dan nemen we snel contact met je op.

Visualisatie Nederland

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een artist impression nodig?

Een visualisatie, impressie of artist impression laat in één beeld zien wat de plannen zijn. Overtuig investeerders, opdrachtgevers, financiers en bijvoorbeeld toekomstige huurders of kopers. Wij zorgen voor een fotorealistische impressie van hoe het eruit komt te zien.

Met een artist impression(s) krijgt u een beeld van hoe het project er uit gaat zien en er kunnen in het bouwproces nog beslissingen genomen worden op basis van deze artist impression(s). Ook is een artist impression bij uitstek een goed communicatiemiddel in communicatie met opdrachtgevers, gemeente, buurtbewoners of andere partijen. Met behulp van 3D visualisaties kun je een duidelijk beeld schetsen van hoe een toekomstige ruimte eruit kan zien, wij kunnen met een samenstelling van onze afbeeldingen jouw (potentiele) klanten de toekomst laten proeven.

Wat moet ik aanleveren?

We hebben voor een visualisatie een bouwtekening nodig. Dit mag in een CAD-tekening, PDF of ander formaat zijn. Heb je alleen een plattegrond? Geen probleem, we hebben dan wel afmetingen nodig van deuren, ramen en andere unieke elementen. Kun je een paar foto’s aanleveren? Dat helpt ons jouw plannen te visualiseren.

Tip: vertel ons of je zoekt naar een moderne, landelijke of klassieke stijl. En heb je een moodboard? We gebruiken dat om de juiste sfeer te creëren.

Hoe lang duurt het om een impressie te laten maken?

Je ontvangt na jouw aanvraag binnen 24 uur een vrijblijvende offerte of prijsvoorstel. Ga je daarmee akkoord? Dan leveren we de impressies standaard binnen 7 werkdagen op. Bij spoed kan dat zelfs een paar dagen sneller. Mocht het complexer zijn dan verwacht dan stemmen wij het natuurlijk tijdig met je af.

Voor wie maken jullie visualisaties?

We visualiseren voor bedrijven en voor particulieren. Onze klanten bestaan uit projectontwikkelaars, aannemers, ondernemers en particulieren die willen verhuizen, verbouwen of renoveren.

Kan ik achteraf nog iets laten wijzigen aan de impressie?

Wil je onverwacht toch een aanpassing laten doen? Geen probleem, je krijgt bij ons altijd een herzieningsronde. En wil je meer aanpassingen laten doen, omdat de plannen nog niet helemaal duidelijk zijn? Laat het ons weten, dan houden we er rekening mee.

Hoe maken jullie een impressie?

We beginnen met het opbouwen van het casco van de woning. Hierin zetten we grote elementen zoals deuren, ramen en keuken. Vervolgens richten wij het in met meubels en maken het af met een aantal accessoires.

Na al dit werk in 3D moet daar natuurlijk een bruikbare afbeelding uit komen. Dit proces heet rendering. Tijdens dit proces berekenen sterke computers de informatie over geometrie, belichting, schaduw en materialen.

Het renderen van een impressie is erg intensief en vereist veel computerkracht. Zo kost bijvoorbeeld een gemiddelde impressie al snel 4 tot 6 uren om te renderen. Gelukkig maken we gebruik van onze eigen renderfarm. Daardoor hebben wij meer controle over de snelheid en kwaliteit van onze producten.