fbpx

Plattegrond van jouw huis

Een plattegrond van jouw huis helpt je inrichten, laat je de ruimte alvast ervaren of maakt plannen voor een nieuw interieur concreet. Dus wil je verbouwen, een aantal nieuwe meubels kopen of gaat het om een nieuwbouwhuis? Wat je ook van plan bent, met een goede plattegrond daarvan wordt het veel beter duidelijk wat je allemaal kunt realiseren.

Laat een plattegrond van jouw huis maken en we zorgen dat jij in 2D of 3D meteen kunt zien hoeveel ruimte beschikbaar is. Zo krijg jij een beeld welke meubels passen en hoeveel ruimte voor de keuken beschikbaar is. Door het uit te voeren in 3D krijg je een veel beter beeld bij de sfeer.

Plattegrond laten maken: in 2D of 3D

Een plattegrond laten maken kan op meerdere manieren. Dus twijfel je tussen een oplossing in 2D, 3D of een verticale doorsnede? We vergelijken de varianten, zodat jij daar een goede keuze uit maakt:

2D plattegrond
De plattegrond in 2D helpt je de maten en verhoudingen in één overzicht te vangen. Hoe groot is de slaapkamer ten opzichte van de badkamer? Is er genoeg ruimte om een mooie kast te plaatsen in de gang, hoeveel ramen zijn er verdeeld over de lengte van de wand? Het zijn die praktische zaken die goed naar voren komen op een 2D plattegrond die je van het huis kunt laten maken.

3D plattegrond
De 3D plattegrond bevat diezelfde maten en verhoudingen, en voegt daar nog een belangrijke dimensie aan toe. In 3D komen de meubels en materialen tot leven en krijg je een beter beeld van de sfeer in je woning. Door de extra dimensie kunnen wij meer informatie toevoegen op een enkele afbeelding dan op een 2D plattegrond.

Verticale doorsnede
Wil je helemaal een uniek beeld geven? Dat kan met een verticale doorsnede. Hierin krijg je in één impressie een beeld van alle verdiepingen boven elkaar. Je krijgt een minder goed beeld van de afmetingen in de ruimtes. Maar het is een absolute eyecatcher en uitermate geschikt voor brochures en unieke pagina’s.

Transparante prijzen voor plattegrond

Benieuwd naar wat dit jouw gaat kosten? Dat snappen we helemaal! Vandaar dat wij erg transparant zijn met onze prijzen. Een visualisatie/impressie maken wij al vanaf €479 en een 3D plattegrond al vanaf €389. Wil je een eenvoudiger beeld geven van een woning? Daar is ons visualisatiepakket uitermate voor geschikt! Je krijgt 4 interieur impressies met een standaard interieur en een versimpelde 2d plattegrond voor een totaalprijs van €490.

Ruimte inrichten

Dus zoek je een manier om het huis alvast in te richten? En ben je benieuwd hoeveel ruimte je over hebt aan de hand van de bouwtekeningen? In dit geval is het een goed idee om een 3D plattegrond te laten maken. Op die manier krijg je een beter beeld van de ruimte, de indeling en hoe jij deze kan inrichten.

Wij werken vanaf een bouwtekening of plattegrond die je beschikbaar hebt. Wat dat betreft hebben we niet veel nodig, al moeten we natuurlijk wel weten hoe je het wilt indelen en inrichten. Dus heb je een stijl, moodboard of foto’s beschikbaar? Daarmee kunnen we goed uit de voeten om de plattegrond voor je te maken.

Ervaar sfeer en grootte

Dus moet het huis nog gebouwd worden of moet de verbouwing nog plaatsvinden? Wij zorgen met een 3D plattegrond voor die extra dimensie. Hierdoor kan jij de grootte van de ruimte ervaren en de sfeer proeven wat met een standaard plattegrond of bouwtekening niet mogelijk is.

Wil je een unieke blik in de toekomst geven? Wij helpen je met een plattegrond het inzichtelijk te maken. Hiervoor hebben we niet veel nodig. Een bouwtekening of plattegrond geeft ons al voldoende om hiermee van start te gaan.

Plattegrond van jouw huis

Wil je een plattegrond van jouw huis maken en zoek je daarvoor naar specialisten in 3D? We maken visualisaties voor woningen, winkels, kantoren en andere bedrijfspanden. Dat doen we aan de hand van bouwtekeningen, plattegronden en foto’s die beschikbaar zijn. Zo zorgen we voor de plattegrond die het huis perfect laat zien en helpen we jou een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden, de ruimtes en de inrichting.

Wil je een plattegrond van jouw huis laten maken of heb je vragen over onze werkwijze? Bel ons op +31 (0)6 53 76 90 16, stuur ons een e-mail naar info@www.visualisatienederland.nl of gebruik het online contactformulier onderaan deze pagina. Dan nemen we snel contact met je op. Of wil je eerst meer over ons te weten komen?

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een artist impression nodig?

Een visualisatie, impressie of artist impression laat in één beeld zien wat de plannen zijn. Overtuig investeerders, opdrachtgevers, financiers en bijvoorbeeld toekomstige huurders of kopers. Wij zorgen voor een fotorealistische impressie van hoe het eruit komt te zien.

Met een artist impression(s) krijgt u een beeld van hoe het project er uit gaat zien en er kunnen in het bouwproces nog beslissingen genomen worden op basis van deze artist impression(s). Ook is een artist impression bij uitstek een goed communicatiemiddel in communicatie met opdrachtgevers, gemeente, buurtbewoners of andere partijen. Met behulp van 3D visualisaties kun je een duidelijk beeld schetsen van hoe een toekomstige ruimte eruit kan zien, wij kunnen met een samenstelling van onze afbeeldingen jouw (potentiele) klanten de toekomst laten proeven.

Wat moet ik aanleveren?

We hebben voor een visualisatie een bouwtekening nodig. Dit mag in een CAD-tekening, PDF of ander formaat zijn. Heb je alleen een plattegrond? Geen probleem, we hebben dan wel afmetingen nodig van deuren, ramen en andere unieke elementen. Kun je een paar foto’s aanleveren? Dat helpt ons jouw plannen te visualiseren.

Tip: vertel ons of je zoekt naar een moderne, landelijke of klassieke stijl. En heb je een moodboard? We gebruiken dat om de juiste sfeer te creëren.

Hoe lang duurt het om een impressie te laten maken?

Je ontvangt na jouw aanvraag binnen 24 uur een vrijblijvende offerte of prijsvoorstel. Ga je daarmee akkoord? Dan leveren we de impressies standaard binnen 7 werkdagen op. Bij spoed kan dat zelfs een paar dagen sneller. Mocht het complexer zijn dan verwacht dan stemmen wij het natuurlijk tijdig met je af.

Voor wie maken jullie visualisaties?

We visualiseren voor bedrijven en voor particulieren. Onze klanten bestaan uit projectontwikkelaars, aannemers, ondernemers en particulieren die willen verhuizen, verbouwen of renoveren.

Kan ik achteraf nog iets laten wijzigen aan de impressie?

Wil je onverwacht toch een aanpassing laten doen? Geen probleem, je krijgt bij ons altijd een herzieningsronde. En wil je meer aanpassingen laten doen, omdat de plannen nog niet helemaal duidelijk zijn? Laat het ons weten, dan houden we er rekening mee.

Hoe maken jullie een impressie?

We beginnen met het opbouwen van het casco van de woning. Hierin zetten we grote elementen zoals deuren, ramen en keuken. Vervolgens richten wij het in met meubels en maken het af met een aantal accessoires.

Na al dit werk in 3D moet daar natuurlijk een bruikbare afbeelding uit komen. Dit proces heet rendering. Tijdens dit proces berekenen sterke computers de informatie over geometrie, belichting, schaduw en materialen.

Het renderen van een impressie is erg intensief en vereist veel computerkracht. Zo kost bijvoorbeeld een gemiddelde impressie al snel 4 tot 6 uren om te renderen. Gelukkig maken we gebruik van onze eigen renderfarm. Daardoor hebben wij meer controle over de snelheid en kwaliteit van onze producten.